Aina og Ole Mikal blir daglige ledere

Sammen blir vi sterke!
4. oktober 2020
LIVE presentasjon fra Gardermoen
27. november 2020

Aina og Ole Mikal blir daglige ledere

Jeg har vært gira siden første dagen dette ble nevnt, sier Ole Mikal Aase fra Haugesund. Han blir daglig leder i Rico Bilombygging AS, når Rico Gruppen nå fusjonerer med tre Raglamyr-selskaper.

Tekst og foto er hentet fra Havis.no

NÆRINGSLIV: 

Det siste halvannet året har han vært daglig leder og medeier i Optiled på Raglamyr, et selskap som leverer utstyr til firmabiler. Nå blir han daglig leder i Rico Bilombygging, i en alder av 24 år.

– Om jeg er ung til å være daglig leder? Ja, jeg er vel egentlig det. Samtidig begynte jeg å importere og selge lys da jeg var 15 år gammel, så det har ligget litt i blodet. Jeg har hele tida visst at jeg ville drive for meg selv, og har stor lidenskap for det, sier Aase, som har fagbrev som bilmekaniker.

Kjempet om kundene

Nils Olaf Osnes og Daniel Tolås har i lengre tid sittet på hver sin tue og kjempet om mange av de samme kundene. Osnes med Rico Gruppen på Avaldsnes, og Tolås med sine selskaper, Yrkesinnredning AS, Optiled AS og Ravn Profil AS på Raglamyr. Nå har de valgt å slå seg sammen.

– Vi pratet sammen i desember om andre ting, og da begynte vi å leke litt med tanken om å slå oss sammen i stedet for å jobbe mot hverandre. På den måten ville det bli mulig å ta opp kampen mot de store aktørene, forteller Tolås (36).

Etter samtaler med medeierne i Rico Gruppen, landet de nylig en avtale. Det har resultert i de tre selskapene Rico Yrkesinnredning, Rico Bilombygging og Ravn Profil.

– Det er bedre å satse sammen. Vi har et ønske om å bli Nordens største innen miljøvennlig varebilinnredning, og nå vil vi stille langt sterkere i anbudsrundene, sier Tolås, som tidligere har jobbet for Osnes i Rico.

Får større plass

Det har også kona hans, Aina Froestad Tolås (30), som fortsetter som daglig leder i Ravn Profil etter fusjonen, men med flere ansatte under seg.

– Det skal bli deilig å få flere folk på laget, og kunne delegere mer. Jeg kjenner til dem fra Rico fra tidligere, og vet at det er gode folk. Fordelen er at vi nå kan ta større oppdrag, sier hun.

Det setter også Ole Mikal Aase stor pris på.

– Vi blir en større gjeng på bilombygging også, med flere nye mennesker. Jeg ser på dette som noe veldig positivt, og har vært gira siden første dagen det ble nevnt. Ikke minst får vi større plass her oppe på Raglamyr, sier han.

Årsaken er at den delen av selskapet som har med yrkesinnredning å gjøre, nå flytter til Avaldsnes. Med andre ord er det Ravn Profil og Rico Bilombygging som blir værende i lokalene i Raglamyrvegen.

Rico Gruppen vil nå ha et tredelt eierskap, hvor Nils Olaf Osnes, Tolås Invest AS og danske X10 Capital & Consulting vil stå for hver sin tredjedel.