Rico har røtter helt tilbake til 1971, den gang da som produsent av Campingbiler. På tidlig 2000-tallet ble campingdelen faset ut og innredning til Yrkesbiler ble den foretrukne produksjonen

 • 1971Rico Bilmøbler blir etablert

  Nils Olaf Osnes sammen med sin Far Bernhard Osnes produserer Campingbiler. I Rico sin historie ble det levert over 4000 campingbiler i Scandinavia.
 • 2000Campingbiler blir faset ut

  Nye regler og økt import ble årsaken til at Campingbil produksjon ble faset ut. Det nye levebrødet ble varebilinnredning av kryssfiner, på gamle måten ved bruk av maler og stikksag. Vi ble også en av få godkjente ombyggere av spesialtilpassede biler i Norge.
 • 2008Nytt bygg og automatisering

  I 2008 flyttet vi inn i helt nye produksjonslokaler, og gikk fra manuell skjæring til CNC freste innredninger.
 • 2017X10 Capital and Consulting

  Et Dansk investeringsselskap gikk inn på eiersiden for å være med Rico i videre vekst.
 • 2020Fusjon

  I 2020 ble selskapene Yrkesinnredning AS, Optiled AS og Ravn Profil AS en del av Rico, som en del av strategien for videre vekst.

Hvorfor velge Rico?

Det er få grunner for at du IKKE skal velge våre løsninger i din varebil. Våre produkter har en rekke fordeler og myten om at varebil innredning produsert i trevirke ikke holder stand eller ser hjemmelaget ut, ja det forblir fortsatt en myte.
I videoen til høyre ser dere vår Markedssjef  Nils Olaf Osnes, forklare litt rundt vår innredning. I dette tilfellet innredning tilpasset elektrikere: 
Miljø

Vår innredning er produsert i miljøvennlig kryssfiner av Bjørk, som har god innvirkning på miljøet fra produksjon av råmateriale til ferdig innredning. 

Sikkerhet

Vår innredning er krasjtestet og gikk godt over minstekravet for denne type tester. Du som kunde skal vite at vi ivaretar din sikkerhet. 

Vekt

Vår innredning er laget av lettvektsmaterialer og er den letteste innredningen på markedet i dag. 

Støy

Vår innredning er støyabsorberende og man får et bedre førermiljø og en bedre arbeidsplass på veien. 

Tid

Med vår innredning sparer du tid hver dag. Vi skaper system i Arbeidsbilen, og system betyr spart tid. 

Mudulbasert

Vår innredning er modulbasert slik at den er enkel å montere eller demontere ved behov.  

Materiale

Våre produkter er produsert i kokefast/vannbestandig finer av Bjørk, med et slitesterkt grått filmbelegg på toppen. 

Økonomi

Vi satser på god kvalitet til lav pris. Med lav vekt sparer du drivstoff/energi, og med enkelt å kunne  flytte innredningen over i ny bil sparer du kostnader ved neste bilkjøp.